Mai multi preoti din Constanta cer demiterea Arhiepiscopului Tomisului. Acestia spun ca in loc salarii au primit lumanari

Distribuie:

Fetele bisericesti au transmis o scrisoare deschisa prin care ii anunta pe membrii Sfantului Sinod al BOR ca nu mai pot indura sa fie umiliti, mai ales ca, sustin ei, de ani buni isi primesc salariile in lumanari si alte obiecte bisericesti.
Pusi in fata acestor acuzatii, reprezentantii Arhiepiscopiei spun ca, cel mai probabil, grupul este format din preoti pedepsiti.

Preotii contestatari sustin ca si-au format un grup de rezistenta de teama unor represalii care ar putea veni din partea lui IPS Teodosie.  Ei au cerut prin intermediul unei scrisori deschise inlocuirea inaltului prelat.

Solicitarea a fost transmisa Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si membrilor Sfantului Sinod. La randul lor, reprezentantii Arhiepiscopiei spun ca scrisoarea este, cel mai probabil, opera unor preoti pedepsiti in trecut.

Pe de alta parte, prelatii afirma ca nu si-au mai primit salariile de luni bune, iar atunci cand erau chemati la Arhiepiscopie primeau de fapt bunuri bisericesti cum ar fi lumanari.

Reactia Arhiepiscopiei este ca toate aceste acuzatii sunt inventate.

IPS Teodosie se afla sub control judiciar, dupa ce procurorii DNA l-au acuzat ca a luat mita 500 de euro de la un alt preot, dar si pentru ca ar fi incasat ilegal 300 de mii de euro din fonduri europene pentru ferma Nazarcea, aflata in paragina.

IPS Teodosie va participa pe 28 si 29 octombrie la intalnirea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Acesta este forul care poate decide inlocuirea inaltului ierarh.Distribuie:

Comentarii: