Cine e magistratul cu cea mai mare pensie din Romania – incaseaza 9.000 de euro pe luna

Eurogeld Banknoten der EU. Ein Fächer aus Eurogeld vor weißem Hintergrund isoliert.
Distribuie:

Cea mai mare pensie de magistrat din Romania este incasata de fostul procuror Gheorghe Balasoiu, fost comandant al Penitenciarului Colibasi.
Acesta s-a pensionat in 2005, cand pensia se calcula pornind de la 80% din venitul brut realizat in ultima luna de activitate. Lui Balasoiu i s-au cumulat salariul de comandant de penitenciar si cel de procuror, la care s-au adaugat diverse sporuri permanente si nepermanente, ajungandu-se astfel la 40.963 de lei, adica peste 9.000 de euro pe luna, scrie Romania Curata.

Legea 293/2004 privind Statutul functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor prevede diverse sporuri, cum ar fi cele pentru port arma, conditii deosebite, indemnizatie de conducere si salariu de merit, alocatii pentru hrana, indemnizatii de instalare, de mutare, de delegare sau detasare.

CSM a cerut informatii de la Casa de Pensii, care a precizat ca aceasta este cea mai mare pensie de magistrat. Alti 24 de fosti magistrati au pensie de peste 20.000 de lei, in timp ce circa 1.800 au pensii mai mari de 10.000 de lei.

Datele oficiale contrazic declaratiile ministrului Justitiei, Raluca Pruna, care a afirmat ca exista 60 de fosti magistrati cu pensii de „peste un miliard de lei vechi (100.000 lei noi – n.red.) „.

Cea mai mica pensie in Romania este de 400 de lei, iar pensia medie este de 885 de lei.Distribuie:

Comentarii: