PRU il denunta pe Ciolos la DNA pentru achizitia „Cuminteniei Pamantului” UPDATE: Ce spune premierul

Distribuie:

PRU a depus vineri la DNA un denunt penal pe numele lui Dacian Ciolos in legatura cu achizitia sculpturii „Cumintenia Pamantului”, acuzandu-l pe premier de abuz in serviciu si inselaciune.
Anuntul a fost facut de Bogdan Diaconu, liderul PRU, care s-a prezentat la DNA insotit de deputatul Sebastian Ghita, colegul sau de partid.

Bogdan Diaconu a declarat ca PRU depune „denunt penal pentru abuz in serviciu si inselaciune” pentru ca Dacian Ciolos a decis achizitionarea celebrei sculpturi „la preturi de 10 ori umflate”.

Deputatul a mai sustinut ca in acest caz au fost facute evaluari si expertize repetate, iar sumele au crescut de la 1-2-3 milioane pana la 5 milioane. In plus, „Guvernul a cheltuit 11 milioane de euro din banii romanilor pentru o opera de arta care era in patrimoniul national si oricum nu putea fi scoasa din tara”.

La randul sau, Sebastian Ghita a spus ca acesta este un prilej pentru ca „procurorii DNA sa ne arate ca, asa cum pretind, sunt echidistanti si impartiali” si a sustinut ca in acest caz este vorba despre o „megafrauda care se poate transforma intr-un nou ANRP (dosar in care au fost arestati sau pusi sub invinuire mai multi demnitari – n.red.) „.

„Am informatii precise, l-ati auzit si pe Victor Ponta, ca aceasta opera a avut niste evaluari, iar notele date de SRI au precizat statutul si ca e exclus ca ea sa fie achizitionata din bani publici”, a mai sustinut Sebastian Ghita.

UPDATE 11:40 – Surse citate de News.ro au declarat ca plangerea a fost depusa in numele PRU de presedintele partidului, Bogdan Diaconu si a fost trimisa la Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie, procurorii urmand sa stabileasca daca cele sesizate reprezinta infractiuni de competenta DNA.

Plangerea vizeaza presupuse abuzuri in legatura cu aprobarea Ordonantei de urgenta nr. 10/2016.

Conform surselor citate, Sebastian Ghita nu a fost primit in sediul DNA deoarece nu avea actul de identitate asupra lui.

UPDATE 14:50 – Premierul Dacian Ciolos a fost intrebat, vineri, la Targu Jiu, unde se afla in vizita, despre plangerea facuta de PRU. „Sa fie sanatosi!„, a raspuns el, conform News.ro.

In data de 12 octombrie, Guvernul a anuntat ca sculptura „Cumintenia Pamantului” va fi achizitionata de statul roman cu toate ca subscriptia publica nu a avut rezultatul scontat, suma stransa din donatii ridicandu-se la doar 1.163.032 de euro, din cele 6 milioane estimate.

Initial, statul isi asumase sa plateasca 5 milioane de euro, insa pana la urma suma alocata de la buget va fi de 9,8 milioane de euro, intreaga suma urmand sa fie achitata pana pe 31 octombrie.

 

 


Distribuie:

Comentarii: