Ministerul Sanatatii sesizeaza Parchetul pentru fapte penale la Institutul Ana Aslan

Distribuie:

Ministerul Sanatatii a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru posibile fapte de natura penala, in urma unui control efectuat de Corpul de Control al ministrului Sanatatii la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”.
Corpul de Control a recomandat revocarea din functie a directorului medical al institutului, se arata intr-un comunicat Ministerul Sanatatii, remis vineri Ziare.com.

La „Ana Aslan” exista suspiciunea de fraudare a procedurilor de achizitie publica. Corpul de Control suspecteaza ca unele caiete de sarcini au fost intocmite astfel incat la procedura de achizitie de reactivi sa participe o singura firma, se arata in comunicatul citat.

Raportul Corpului de Control mai arata ca in laboratorul de analize medicale al institutului, in perioada mai 2014 – august 2016, au fost efectuate analize de laborator pentru mai multe persoane neasigurate, posibil rude ale salariatilor. Se estimeaza ca aceste analize au costat 102.742 de lei.

Cu prilejul acestui control au mai fost descoperite si alte nereguli. E vorba despre unele sporuri si numiri ilegale, dupa cum se arata in raport.

Probleme au fost constatate si in ceea ce priveste medicamentele, in sensul ca exista diferente intre cantitatile scoase din farmacie sau policlinica si foile de observatie ale pacientilor. Exista suspiciunea ca aceste medicamente nu au fost prescrise pacientilor, dar decontate.

In raport se mai arata ca echipa de control a constatat prescrierea de medicamente Gerovital in ambulatoriul de specialitate al spitalului, desi acest lucru nu este permis.

Lista neregulilor nu se opreste aici, ea extinzandu-se si la nivelul unor contracte de inchiriere de spatii catre mai multe societati comerciale, dar si al achizitiilor de servicii de curatenie sau la facturarea serviciilor prestate peste valoarea contractata de spital cu casa de asigurari.

 
Distribuie:

Comentarii: